Duits | Nederlands
Je bent nu hier: Home / Omgeving

Wat is er in de omgeving te doen?

Vanaf camping de Rietkraag kun je alle kanten op.

Wandelen en fietsen

In het Vechtdal is een uitgebreid wandel-en fietsknooppunten-netwerk
aanwezig zodat u eindeloos kunt dwalen zonder het spoor bijster te raken.

Vanaf onze camping in Lemelerveld kunt u klavertje-4 aan fietsroutes maken richting 4 verschillende stadjes die op nog geen 10 kilometer afstand van de Rietkraag liggen.

Een route gaat naar het dorp Dalfsen aan de Vecht en Landgoed Vilsteren.
Vilsteren is een landgoed en kerkdorp met een prachtig landhuis en een nog werkende korenmolen die op donderdag en zaterdag te bezichtigen is ('s middags). Bij Herberg De Klomp is het goed toeven op het terras met een hapje en een drankje. U kunt hier een mooie, korte wandeling maken (ca. 4 km) door een in 1810 in Engelse stijl aangelegd landschapspark met follies zoals de kurkentrekker, de theekoepel en de kluizenaarshut.

camping overijssel IMG 0258camping overijssel DSCF8584

Een prachtige route is om via natuurgebied de Lemelerberg naar de stad Ommen te fietsen. U komt langs de schaapskudde en schaapskooi op de Lemelerberg
Op de hellingen van de Lemelerberg graast een kudde van ongeveer 200 schapen. Na Ommen verlaten te hebben komt u onderweg langs kasteel Eerde. Op Eerde kun je volop genieten van natuur en cultuur. Wandel de route rondom het kasteel en bewonder de prachtig begroeide grachtmuren. Of dwaal door het unieke lanenstelsel van het parkbos.

Een route gaat naar stadje Heino om daar een bezoek te brengen aan kasteel het Nijenhuis.

Dit kasteel is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel en is omgeven door een prachtig landschap.
De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. Museum de Fundatie toont een veelzijdige verzameling van onder meer schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit vele perioden en culturen. Ook het park met beeldentuin rondom het kasteel is een bezoek waard.  
 

camping overijssel DSCF8511camping overijssel DSCF8567

Dit is een camping voor alle leeftijden. Voor ons ouderen zijn er prachtige plekjes aan de rand, en voor andere gezelschappen veel ruimte op het tentenveld. Tijdens ons verblijf kwamen familieleden en vrienden een paar nachten kamperen of gewoon op bezoek. Alles kon! En het prachtige weer zorgde voor veel vertier op, in en om het water. Toen het later wat wisselvallig werd maakten we regelmatig gebruik van de Beste Kamer. De auto werd weinig gebruikt, want de supermarkt is op fietsafstand. In Lemerlerveld haalden we patat voor de grote groep en later een keer Chinees. Last but not least: altijd was er tijd voor een praatje met Eveline en/of Sander, betrokken, met aandacht voor de plannen van hun gasten.

-- Esther Dijkstra (op Zoover)

De vierde richting die op kunt fietsen is naar de stad Raalte en het dorp Luttenberg. Op woensdag morgen is er markt in Raalte. En in Luttenberg zijn het Landbouwmuseum De Laarman en het klompenatelier Dijkman waar op oude ambachtelijke manier klompen gemaakt worden, gevestigd.

Download de gratis App “Wandelen in Overijssel” en/of “Fietsen in Overijssel” van Landschap Overijssel.

Extreem sportief op de fiets

MTB route

Op de Lemelerberg vind je een spannende en uitdagende mountainbikeroute. De route is kort, maar krachtig! Vanwege het flinke hoogteverschil door de zandwallen in deze omgeving wordt er veel geklommen om vervolgens weer enigszins spectaculair te kunnen dalen. De beklimmingen en afdalingen worden afgewisseld met leuke en snelle singletracks en technische passages. Deze route is gerealiseerd door Landschap Overijssel in samenwerking met Cycling Lemelerveld.

Lengte: 13 km

camping overijssel Triathlon

In het Vechtdal zijn nog twee mountainbikeroutes. Deze twee zijn uitstekend te combineren met de route op de Lemelerberg.

Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld

Klimmen, spelen en zwemmen

Het klimpark bevindt zich in het bos bij onze natuurlijke zwemplas. In het klimbos zijn 4 parcours uitgezet die je na instructies van een van onze instructeurs kunt volgen. Heb jij het lef om in die grote bomen te klimmen en al wiebelend en kruipend wel misschien, je voort te bewegen op de verschillende parcours? De zwemplas heeft de bouwers van ons klimbos geïnspireerd tot het maken van een zipline van formaat. Deze zipline gaat dwars over de zwemplas en is vele meters hoog en lang wat een geweldige kick geeft! Daarna heerlijk nog even blijven zwemmen en spelen.

Zweefvliegen in Lemelerveld

Vanaf uw kampeerplaats ziet u de zweefvliegtuigen geruisloos zweven in samenspel met de ooievaar en de roofvogel in de lucht.

Zweefvliegen is een fantastische belevenis, waarbij je zo vrij als een vogel kan genieten van prachtig uitzicht. Iedere zweefvlucht is een hele belevenis. Maak bij de Aero Club Salland deze belevenis mee! Je kan gewoon een start meemaken of 3 proeflessen nemen.

Camping Lemelerveld

Streekproducten ontdekken tijdens uw vakantie

Kaasboerderij Heileuver, Dalmsholte
Landelijk gelegen boerderij aan de voet van de Lemelerberg met koeien, een kaasmakerij, een boerderijwinkel en een schilderijenhuis.

Salland beschikt over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge welke van uitzonderlijke klasse is! Salland Aspergeland van eind april t/m juni.

Bezoek tijdens uw tochten door het Vechtdal of Sallandse heuvelrug één van de vele boerderijwinkels.

Pitch & Putt, Lemele

Pitch & Putt Golf is spannend, uitdagend en voor iedereen. De baan ligt aan de voet van de Lemelerberg in een prachtige natuurlijke omgeving. Ze hebben ook indooractiviteiten, zoals een bowlingbaan en indoor biljartgolf.

Golfclub Hooge Graven, Ommen

Ontdek een van de mooiste bosbanen van Nederland. De 18 holes wedstrijdbaan en 9 holes par 3 baan bieden prachtige uitdagingen voor zowel de hoge als de lage handicapper. Snelle greens, pittige bunkers en strategisch geplaatste waterpartijen laten uw golfhart sneller kloppen. Niet voor niets schaart Leading Courses Hooge Graven Golfclub Ommen onder de 25 mooiste banen van ons land.

De ontspannen sfeer op de club en ons gastvrije restaurant maken uw sportieve dag op Hooge Graven Golfclub Ommen compleet.

Stedentrip naar Zwolle, Deventer of Enschede

Museum de Fundatie, Zwolle

geldt als één van de toonaangevende musea in Overijssel door het bezit van een omvangrijke collectie beeldende kunst die door voormalig Boymans directeur Dirk Hannema bijeen werd gebracht en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. De collectie is te zien op twee locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle en kent vele grote namen uit vier eeuwen kunst: Ter Borch, Strozzi, Canova, Degas, Mondriaan, Turner, Picabia, Israels, Chagall en vele anderen. 

Avonturenpark Hellendoorn  

Attractiepark met de langste rafting rivier van Nederland, wild waterval, een waterglijbanenpark met 11 spectaculaire waterglijbanen en de Tornado en Rioolrat achtbanen. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland.

Wildlands Adventure Zoo, Emmen

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS: een werelds avontuur!

Apenheul, Apeldoorn

Groene dierentuin midden in natuurpark Berg & Bos waar vele apensoorten heel vrij leven; gaas of tralies zie je bijna niet, soms loop je zelfs tussen de apen. Er zijn ook spannende klim- en klauterspeeltoestellen.

Waterskien bij de Whytemerplas, Zwolle

Waterskien is een uitdaging om uit te proberen. Je staat op skies en laat je voorttrekken door de kabelbaan. Het staat garant voor een uur plezier voor de persoon op de skies en de toeschouwers. 

Dinoland, Zwolle

In Dinoland zie je wel 50 dinosaurussen en kun je allerlei activiteiten doen. Binnen en buiten spelen, outdooractiviteiten en een paleolab.

Reserveer nu

 

camping overijssel Vechtdal Overijssel camping overijssel logo salland

 

facebook
Instagram
Natuurkampeerterreinen