pijl
 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Informatie
 5. /
 6. Duurzaamheid

Genieten van de natuur met oog voor de toekomst

Wat zijn de ingrediënten voor de perfecte vakantie? Je eigen comfortabele caravan, tent, vouwwagn of camper. Zon. Veel buiten zijn. En een adembenemende omgeving. Of u nu vakantie viert aan de kust, in een bosrijke omgeving, op de hei of in een oer-Nederlands polderlandschap: de natuur speelt een belangrijke rol bij uw vakantiegevoel. Daarom houden wij ons natuurkampeerterrein zo natuurlijk als mogelijk en zijn wij gecertificeerd met de gouden Green Key.

camping overijssel Bloesem 1
camping overijssel DSC05118
camping overijssel DSCF1532


Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

camping overijssel Vervanging zwanen bij Duurzaamheid
camping overijssel Duurzaamheid 3 1
camping overijssel Duurzaamheid 4 1


In de praktijk
Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft. En het milieu! Voor het afwassen, douchen en in uw caravan/camper toilet vragen wij u om biologisch afbreekbare producten te gebruiken. Ons afvalwater gaat naar ons helofytenfilter, waar het wordt gezuiverd en in de bodem infiltreert. Helofytenfilters zijn natuurlijke systemen. Producten die u gebruikt op basis van natuurlijke ingrediënten kunnen goed worden afgebroken in het systeem. Logischerwijs zijn moeilijk of niet-afbreekbare ingrediënten slecht voor het systeem. Producten met een Ecolabel zijn geschikt voor ons helofytenfilter. In ons sanitairgebouw staat afwasmiddel en handzeep voor u klaar. 

Ons natuurkampeerterrein wordt minimaal verlicht. Wat we plaatsen is voor een goede orientatie in het donker. Wees zuinig met het verlichten van je kampeerplaats. Het komt de rust, het natuurschoon en de privacy voor medegasten ten goede. Bij ons zijn lichtslingers niet toegestaan. 

De milieuvriendelijke maatregelen op het Natuurkampeerterrein zijn:

 • Milieuvriendelijk afvalwatersysteem het Helofytenfilter, zie info op het terrein!
 • Zonnecellampen en  Amber LED-verlichting (vleermuisvriendelijk) op het terrein
 • Zonnecollectoren op het dak voor de warmwatervoorziening
 • Gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen en natuurvriendelijk papier
 • Waterbesparende doucheknoppen
 • Sensoren en bewegingsmelders voor de verlichting
 • Zonnepanelen op het dak voor opwekken electra
 • Groene energie (Greenchoice)
 • Campinggebouw van duurzaam materiaal
 • Afvalscheiding in papier, PD, glas, groente- en fruitafval, brood en restafval
 • 2 oplaadpunten voor de electrische en plug-in auto
 • Onze gereden kilometers met de auto wordt CO2 gecompenseerd met aanplant van bossen via Trees for all. 

Trees for all

Wil je de CO2 uitstoot van je vakantiereis compenseren, kijk dan op de website van Trees for all. Bossen zijn uitermate geschikt als middel om CO2 uitstoot te compenseren. 

Reserveer nu

 

camping overijssel Green Key Goudcamping overijssel green-key-logo